bootstrap theme

BEREIKBAARHEID

Veiligheid en bereikbaarheid zijn belangrijke pijlers bij het EK Wielrennen.
De stad gaat dan ook niet ‘op slot’. Als bezoeker van de stad kunt u rondom de stad parkeren en met de fiets of het openbaar vervoer de binnenstad bereiken. Houd onze interactieve evenementenkaart in de gaten voor parkeerlocaties en andere informatie. 

Heeft u nog vragen? Bekijk de informatie op de pagina 'Bereikbaarheid' op deze website. Hier vindt u o.a. de meest gestelde vragen en informatie over de P+Fiets service.

EVENEMENTENKAART

Hieronder kunt u op een interactieve kaart zien hoe de parcoursen lopen. U kunt (rechts in beeld) verschillende lagen aan- of uitzetten. Door op de verschillende lijnen of punten (oversteekplaatsen, start- en finishlocatie, etc.) in de kaart te klikken verschijnt hier meer informatie over. De kaart is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt ook tussentijds aangepast met meer informatie. Houd de website dus in de gaten.

VERBLIJF

Wij raden u tijdens het EK Wielrennen in Alkmaar 2019 het volgende verblijf aan:

Hotel Zuiderduin
Zeeweg 52
1931 VL Egmond aan Zee
Nederland
+31 72 750 20 00
www.zuiderduin.nl

Hotel Jules
Gildestraat 2
1704 AG Heerhugowaard
Nederland
+31 72 574 44 44 
www.ontdekjules.nl

Lees op de website van Alkmaar Prachtstad alles over hotels, B&B's en appartementen in Alkmaar.

U kunt uiteraard ook overnachten in de regio. Kijk op de website 'Holland boven Amsterdam' voor de overnachtingsmogelijkheden in de regio. 

Activiteiten in Alkmaar

In en rond Alkmaar is voor de bezoekers van deze mooie stad heel veel te doen. Lees hieronder meer over winkelen, fietsen en Alkmaar ontdekken, of bekijk de side events die tijdens het EK Wielrennen van 7 tot 11 augustus 2019 plaatsvinden in de stad.

Winkelen
Alle bekende winkelketens vindt u in Alkmaar bij elkaar in de overzichtelijke binnenstad. Lees meer over Alkmaar haar unieke winkels, winkelroutes en het winkeloverzicht op de website van Alkmaar Prachtstad.

Fietsen
Een dagje fietsen in Alkmaar en haar mooie omgeving? Dat kan! Lees meer over fietsen huren, de fietsroutes en afstaptips op de website van Alkmaar Prachtstad.

Ontdek Alkmaar
Er is in Alkmaar natuurlijk nog véél meer te doen. Ontdek de hofjes, grachten, musea, omgeving en wereldberoemde Kaasmarkt. Op de website van Alkmaar Prachtstad lees je hoe je dit alles in 24 of 48 uur ontdekt!

P+Fiets-service

Kom je met de auto naar het EK Wielrennen dan kun je het beste parkeren aan de rand van de stad. Deze parkeerlocaties zijn makkelijk vanaf de A9 en de ring Alkmaar te bereiken.
Op twee van deze parkeerlocaties, Evenemententerrein Olympiaweg en het AZ stadion (parkeren bij AZ stadion € 5,- per dag), bieden wij op vrijdag, zaterdag en zondag een extra service aan om makkelijk en snel naar het parcours te fietsen: P+Fiets!
Je kunt een fiets huren op deze locaties voor €5,- per dag. Met deze fiets kun je makkelijk van het parkeerterrein naar de speciale EK fietsenstallingen fietsen. Je mag de fiets de hele dag gebruiken en kunt dus ook na de wedstrijden Alkmaar en de regio verkennen.
Wil je verzekerd zijn van een fiets? Reserveer deze dan nu op www.bimbimbikes.nl/ek-alkmaar. Het is ook mogelijk om op locatie een fiets te huren. Maar let op, op=op!

Partners

Alkmaar Sport
Gemeente Alkmaar
Alkmaar Prachtstad
KNWU
Broekhuis
Provincie Noord-Holland
Gemeente Heerhugowaard
Gemeente Langedijk
Vittoria
UEC
Ale Cycling
Victoriefonds Alkmaar
BDO
VCRA
Stadswerk 072
VWS
Beemsterkaas