free responsive website templates

BEREIKBAARHEID

Veiligheid en bereikbaarheid zijn belangrijke pijlers bij het EK Wielrennen.
De stad Alkmaar gaat dan ook niet ‘op slot’.
Download hier de bewonersbrief en de bijlage
Download hier de bewonersbrief buitengebieden en de bijlage met tijden van afsluitingen en op- en afbouw. 

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en de antwoorden, opgedeeld in de categorieën 'ondernemers', 'bewoners' en 'bezoekers'. Heeft u een vraag die er niet bij staat? Dan kunt u contact opnemen met info@alkmaar-cycling.com. 

Let op, het ziekenhuis is ten alle tijden via de Prinses Julianalaan bereikbaar. De afslag Metiusgracht is afgesloten. 

EVENEMENTENKAART

Hieronder kunt u op een interactieve kaart zien hoe de parcoursen lopen. U kunt (rechts in beeld) verschillende lagen aan- of uitzetten. Door op de verschillende lijnen of punten (oversteekplaatsen, start- en finishlocatie, etc.) in de kaart te klikken verschijnt hier meer informatie over. De kaart is onder voorbehoud van wijzigingen en wordt ook tussentijds aangepast met meer informatie. Houd de website dus in de gaten.

P+Fiets-service

Kom je met de auto naar het EK Wielrennen dan kun je het beste parkeren aan de rand van de stad. Deze parkeerlocaties zijn makkelijk vanaf de A9 en de ring Alkmaar te bereiken.
Op twee van deze parkeerlocaties, Evenemententerrein Olympiaweg en het AZ stadion (parkeren bij AZ stadion € 5,- per dag), bieden wij op vrijdag, zaterdag en zondag een extra service aan om makkelijk en snel naar het parcours te fietsen: P+Fiets!
Je kunt een fiets huren op deze locaties voor €5,- per dag. Met deze fiets kun je makkelijk van het parkeerterrein naar de speciale EK fietsenstallingen fietsen. Je mag de fiets de hele dag gebruiken en kunt dus ook na de wedstrijden Alkmaar en de regio verkennen.
Wil je verzekerd zijn van een fiets? Reserveer deze dan nu op www.bimbimbikes.nl/ek-alkmaar. Het is ook mogelijk om op locatie een fiets te huren. Maar let op, op=op!

Partners

Alkmaar Sport
Gemeente Alkmaar
Alkmaar Prachtstad
KNWU
Broekhuis
Provincie Noord-Holland
Gemeente Heerhugowaard
Gemeente Langedijk
Vittoria
UEC
Ale Cycling
Victoriefonds Alkmaar
BDO
VCRA
Stadswerk 072
VWS
Beemsterkaas